Lb. romana Lb. engleza              

Poate relația mea fi salvată?


Pentru a “salva” o relație este necesar ca ambii parteneri să aibă în vedere crearea unei soluții “câștig-câștig”. Pentru aceasta este nevoie ca cei doi să se uite înlăuntrul lor pentru a indentifica cauzele și motivele luptei din relație. Nu-l poți schimba pe celălalt așa că mai bine folosește-ți energia pentru a te schimba pe tine. Este adevarăt că vă puteți influența reciproc și asta nu înseamnă că vă puteți schimba unul pe celălalt. Să devii un partener mai eficient este cel mai bun mod de a schimba o relație.

Pentru a avea succes într-o relație, ai nevoie să răspunzi la câteva întrebări. Te invit să îți iei puțin timp, să îți folosești intuiția și căutând în profunzime să răspunzi la aceste două întrebări:

  1. Dacă relația mea ar fi să se înbunătățească, contribuția mea ar fi …
  2. Ce știu despre mine și care ar face asta dificil este …

Sugestia mea este să nu aștepți prea mult, până când vezi că relația ta e pe moarte, pentru a suna un psihoterapeut. Mai bine caută să răspunzi la aceste două întrebări încă din prima zi a relației tale. Nu trimite un SOS când vezi că nava se află sub apă. E important să observi când nava începe să ia apă, se scufundă și motoarele încep să se defecteze. Nu te opri în a trece imediat la acțiune și cere ajutorul.